Wijk- en nieuwsberichten
Impressie winkelcentrum
Winkeliers De Gaard
Veelgestelde vragen

Verbouwing

De voorbereidingen voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum De Gaard zijn van start gegaan. Via dit gedeelte van de website zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. U vindt hier alle actuele informatie over onder andere de planning, de werkzaamheden en wat u daarvan als bewoner of bezoeker zult merken. Ook vindt u hier de nieuwsberichten die huis-aan-huis in de wijk zijn verspreid. Mocht u na het raadplegen van deze website nog vragen of suggesties hebben, dan vernemen we dat uiteraard graag. Kijkt u hiervoor eerst bij de veelgestelde vragen. Zit uw vraag hier niet bij, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.
Voortgang verbouwing 68%

Beste ondernemers en bewoners,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten.

Vanaf week 47 (vanaf 18 november)

BOUWWERKZAAMHEDEN:

–      De komende week wordt het aanbrengen van het zetwerk afgerond bij de overgang van de nieuwe naar de bestaande appartementen Valetonlaan afgerond.

–      Het aanbrengen van de nieuwe dakbedekking van het bestaande deel zuid wordt komende week afgerond. Over de start van de dakbedekking van het noordelijk deel volgt nadere informatie.

–      De komende weken is de aannemer bezig met de afbouw van de winkels in het zuidelijk deel en de werkzaamheden in de kelder aan de Obbinklaan.

–      In de week van 9 december a.s. wordt het laatste glas van de luifels bij de nieuwbouw zuid en het deel vanaf de passage richting de bakker aangebracht.

WINKELIERS:

–      Maandag a.s. start de metselaar de steen strips voorzien bij de nieuwe sushiwinkel bij het plein en boven Kris Kringle en de slager.

–      De aannemer start met de werkzaamheden t.b.v. de kelder van Foto Romp.

–      Eind komende week worden de nieuwe winkels van de schoenmaker en Hizi Hair overgedragen voor hun afbouw. Tot die tijd is de aannemer hier bezig.

–      Het houten plafond in de passage wordt na de feestdagen verder afgemaakt om de komende weken voor de Kerstdagen geen werkzaamheden in de passage uit te voeren.

BEWONERS VALETONLAAN – OBBINKLAAN:

–      De komende weken is de aannemer periodiek bij de bestaande appartementen op de 1e verdieping van de Valetonlaan in de gevel een sleuf aan het inhakken voor een nieuwe loodrand i.v.m. de isolatie en nieuwe dakbedekking (zijde van de passagekap). De werkzaamheden vinden plaats tussen 9 en 16 uur.

–      Het stucwerk van de entreehuisjes op het parkeerdek wordt uitgevoerd zodra het weer het toelaat.

–      Vanaf 19 november start de aannemer met het slopen van de huidige puien aan de Obbinklaan (binnen het witte kader) en de week erna worden de stelkozijnen gemaakt, waarna de nieuwe puien worden voorzien zodat dit voor de feestdagen klaar is.

OPENBAAR GEBIED – INFRA:

–      Vrijdag 15 november is de eerste nieuwe boom geplaatst op het plein en de komende weken worden meerdere bomen geplaatst bij het plein en tegenover de bakker. Naast de kerk/kiosk wordt de huidige beplanting verwijderd voor de nieuwe inrichting en borders. Ook worden diverse bomen uit het depot gehaald om de definitieve bestemming te krijgen.

–      De aannemer van de nutspartijen is bezig met de aanleg van de nutsvoorzieningen voor de uitbreiding van het zuidelijk deel. Komende week gaat deze sleuf weer dicht.

–      Over de aanleg door de nutsbedrijven van het bestaande zuidelijke winkeldeel zijn wij nog in afwachting van de terugkoppeling van de nutsbedrijven.

–      De infra-aannemer is volop bezig met de aanleg van het plein. De riolering is hier aangelegd. vanaf maandag a.s. komende de stratenmakers om de tegelstrook aan te leggen voor de slager, Kris Kringle, bakker en de nieuwe viswinkel.

–      Op vrijdag 13 december a.s. in de namiddag onthult de gemeente de poëtische banken (ontworpen door Jozef Legrand) op het plein. Dit zal ook het moment zijn dat het grootste deel van het plein gereed is en opengesteld wordt. De voorbereidingen voor feestelijke activiteiten zijn hiervoor in gang gezet.

Download HIER de plattegrond met de indelingen van het nieuwe winkelcentrum

Impressie nieuwe winkelcentrum

Winkeliers nieuwe winkelcentrum

Albert Heijn
Anastacia
Primera – Van Ledden
Foto Romp
Gall&Gall
Piepers en Pizza
VakantieXperts B.V.
Restaurant Shi Tuindorp vof
Read Shop Shia
De Kaas specialist/ Alexanderhoeve
Slagerij H.A.F. van Schaik
Illy
Vishandel Van de Mheen
Bakkerij Neplenbroek
Uniek Tweewielers
Kruidvat
Etos
Schoenmakerij De Gaard
Hizi Hair
Pearle Opticiens
Kip Atelier
ABN Amro
Bloemenshop de Gaard