Wijk- en nieuwsberichten
Impressie winkelcentrum
Winkeliers De Gaard
Veelgestelde vragen

Verbouwing

De voorbereidingen voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum De Gaard zijn van start gegaan. Via dit gedeelte van de website zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. U vindt hier alle actuele informatie over onder andere de planning, de werkzaamheden en wat u daarvan als bewoner of bezoeker zult merken. Ook vindt u hier de nieuwsberichten die huis-aan-huis in de wijk zijn verspreid. Mocht u na het raadplegen van deze website nog vragen of suggesties hebben, dan vernemen we dat uiteraard graag. Kijkt u hiervoor eerst bij de veelgestelde vragen. Zit uw vraag hier niet bij, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.
Voortgang verbouwing 68%

Beste ondernemers en bewoners,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten.

Vanaf week 4 (vanaf 20 januari a.s.)

BOUWWERKZAAMHEDEN:

–      Aankomende week worden de nieuwe puien geplaatst t.o.v. de voormalige plek van de schoenmaker.

–      De resterende glasplaten van de luifel zullen vanaf 3 of 10 februari a.s. worden aangebracht.

–      De dakdekker is bezig op het noordelijk deel van het winkelcentrum. Door het weer is de verwachting dat ze dinsdag a.s. de werkzaamheden afronden.

–      De komende periode is de aannemer bezig met de afbouw van het zuidelijk deel winkeldeel.

–      Maandagochtend a.s. heeft de aannemer een aantal uur een hoogwerker staan t.p.v. de ingang van het winkelcentrum met begeleiding ter plaatse. Tijdens deze werkzaamheden is het winkelcentrum ook vanaf deze zijde bereikbaar.

WINKELIERS:

–      De aannemer heeft maandag jl. een tijdelijke ‘tent’ gemaakt over de locatie van de loopbrug, zodat mogelijke invloed naar de passage tot een minimum wordt beperkt. De werkzaamheden zijn zo ook minder weersafhankelijk.

–      In de komende weken wordt het houten plafond in de passage afgemaakt met behulp van hoogwerkers en met begeleiding in de passage.

–      Maandagochtend a.s. heeft de winkelier Buurten tijdelijk een kraan staan op de weg/hoek van de Obbinklaan.

–      Donderdag 23 januari a.s. staat er een vrachtwagen op de hoek bij de nieuwe sushi winkel t.b.v. de vloer in deze winkel.

–      Univé zal vanaf maandag aanvangen met haar afbouw van de unit aan de Obbinklaan.

BEWONERS VALETONLAAN – OBBINKLAAN:

–      Het afwerken van de binnenzijde van de entreehuisjes zal de aannemer komende weken meenemen.

–      Maandag a.s. vanwege weer wordt het huidige witte kader rondom de nieuwe puien aan de Obbinklaan hersteld en geschilderd.

–      Vanaf maandag a.s. wordt er gesaneerd in de voormalige ketelruimte onder het bestaande appartementengebouw t.b.v. de nieuwe kelder van Foto Romp. De plek voor de container wordt maandag afgestemd ter plaatse om zo min mogelijk overlast te laten geven. Tijdens deze sanering moet ook de betonopstorting op de keldervloer gesloopt, wat geluid geeft. Dit zal niet voor 09.00 uur starten. Maandag a.s. zal bekend zijn welke dagen dit is en hoe lang dit duurt. Dit wordt aan de bewoners van de Valtonlaan (van de portiek en de naastgelegen portiek) en de winkeliers rondom deze plek doorgegeven.

–      Vanwege het vochtige weer zal het stucwerk van de entreehuisjes op het parkeerdek in februari/maart opnieuw ingepland worden.

–      Bij wijze van test gaat de aannemer op 1 plek bij plasvorming op het parkeerdek opvullen. Helaas is dit vanwege het natte/vochtige weer nog niet mogelijk.

–      De overige plantenbakken op het parkeerdek komen rond week 5-6. Ook het mos-sedum aan de kant van de 7 nieuwe appartementen wordt op korte termijn voorzien. Vanwege de werkzaamheden van eigenaresse aan de kant van de bestaande appartementen is het aanbrengen van mos-sedum hier nog niet mogelijk.

–      De aannemer/installateur verwacht begin/medio maart de gewijzigde armaturen binnen te krijgen, waarna deze vanaf medio maart direct worden gemonteerd met als doel dit eind maart gereed te hebben.

OPENBAAR GEBIED – INFRA:

–      De hovenier is bezig met het planten van de bomen, waarbij met plaatselijke afzettingen gewerkt wordt. Ook het gevelgroen en de overige delen worden verder voorzien van het groen.

–      Deze week is de infra-aannemer gestart met de nieuwe inrichting van het parkeerterrein voor de kerk. Hier wordt de komende circa 3 weken aan gewerkt. De fasering van het laatste deel wordt nu uitgewerkt en hier volgt bericht over in deze weekmail.

–      Het speeltoestel op de hoek bij de kerk wordt dinsdag a.s. opgebouwd. Hierna moet de ondergrond nog worden voorzien. Zodra het mogelijk is, wordt het speeltoestel feestelijk in gebruik genomen. Hierover komt binnenkort meer informatie.

–      Over de aanleg door de nutsbedrijven van het bestaande zuidelijke winkeldeel vindt afstemming plaats.

Download HIER de plattegrond met de indelingen van het nieuwe winkelcentrum

Impressie nieuwe winkelcentrum

Winkeliers nieuwe winkelcentrum

Albert Heijn
Anastacia
Primera – Van Ledden
Foto Romp
Gall&Gall
Piepers en Pizza
VakantieXperts B.V.
Restaurant Shi Tuindorp vof
Read Shop Shia
De Kaas specialist/ Alexanderhoeve
Slagerij H.A.F. van Schaik
Illy
Vishandel Van de Mheen
Bakkerij Neplenbroek
Uniek Tweewielers
Kruidvat
Etos
Schoenmakerij De Gaard
Hizi Hair
Pearle Opticiens
Kip Atelier
ABN Amro
Bloemenshop de Gaard