Wijk- en nieuwsberichten
Impressie winkelcentrum
Winkeliers De Gaard
Veelgestelde vragen

Verbouwing

De voorbereidingen voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum De Gaard zijn van start gegaan. Via dit gedeelte van de website zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. U vindt hier alle actuele informatie over onder andere de planning, de werkzaamheden en wat u daarvan als bewoner of bezoeker zult merken. Ook vindt u hier de nieuwsberichten die huis-aan-huis in de wijk zijn verspreid. Mocht u na het raadplegen van deze website nog vragen of suggesties hebben, dan vernemen we dat uiteraard graag. Kijkt u hiervoor eerst bij de veelgestelde vragen. Zit uw vraag hier niet bij, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.
Voortgang verbouwing 90%

Beste ondernemers en bewoners,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten. Helaas is dit ook afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het corona virus.

Vanaf week 22 (vanaf 25 mei)

BOUWWERKZAAMHEDEN:

–      De aannemer is op diverse plekken bezig met afhandeling van restpunten/nalopen van punten o.a. dakbedekking/metselwerk, schilderwerk o.a. binnenzijde entreehuisjes, zetwerk, dichten opening/rooster naar voormalige installatieruimte, schilderen plafond loopbrug. Ook is de installateur van de brandmeldcentrale op diverse plekken bezig met de afronding van de werkzaamheden.

–      Aankomende week worden de schuifdeuren opnieuw ingeregeld.

–      Komende week worden naar verwachting de laatste 3 lantaarnpalen op het parkeerdek geplaatst worden.

–      Op 26 mei a.s. is de kitter op diverse plekken bezig.

–      In de week van 1 juni a.s. worden enkele ruiten gepolijst en schades door de bouw aan enkele puien hersteld.

WINKELIERS:

–      Ook komende week worden er testen en inspecties uitgevoerd t.a.v. de sprinkler en de brandmeldcentrale (ook geluidscontroles).

–      In de week van 1 en 8 juni a.s. zal de aannemer aanpassingen doen aan de bestaande kozijnen/deuren grenzend aan de bevoorradingsgang van enkele winkels van het noordelijk deel t.b.v. de brandveiligheid. Hierover volgt nader bericht aan de betreffende winkels.

–      Maandag a.s. wordt de winkel aan Pearle opgeleverd voor hun afbouw.

BEWONERS VALETONLAAN – OBBINKLAAN:

–      De werkzaamheden t.a.v. de schoorsteen op de kopse zijde van het bestaande appartementengebouw van de Valetonlaan is uitgesteld vanwege de corona crisis.

–      Op maandag 25 en dinsdag 26 mei a.s. worden de 2e, 3e en 4e portiekingang van de bestaande Valetonlaan woningen in de corridor tijdelijk brandwerend dichtgezet totdat de nieuwe bestelde puien komen. De 1e portiekopgang heeft een brandwerend kozijn/deur dat nog uitgewisseld wordt en blijft toegankelijk. Wij vragen de bewoners, die de fiets dagelijks gebruiken, om deze aankomende zondag 24 mei a.s. op het parkeerdek te zetten bij de bergingen op het dek (deel wat dan afgezet is). Nadere informatie volgt nog over het plaatsen van de nieuwe brandwerende puien/deuren.

OPENBAAR GEBIED – INFRA:

–       Maandag en dinsdag a.s. zal de hovenier nog bezig zijn.

–       De infra-aannemer is op diverse plekken bezig met de afronding van de werkzaamheden en het nalopen ervan en het opruimen van het depot.

–       Komende week worden de bouwketen van de aannemer verwijderd bij de Van Everdingenlaan, waarna het gras op deze plek wordt ingezaaid. De aannemer zal dan de voormalige tijdelijke winkel van Univé/Hoppa nog tijdelijk gebruiken voor schaftruimte/pauze.

Download HIER de plattegrond met de indelingen van het nieuwe winkelcentrum

Impressie nieuwe winkelcentrum

Winkeliers nieuwe winkelcentrum

Albert Heijn
Anastacia
Primera – Van Ledden
Foto Romp
Gall&Gall
Piepers en Pizza
VakantieXperts B.V.
Restaurant Shi Tuindorp vof
Read Shop Shia
De Kaas specialist/ Alexanderhoeve
Slagerij H.A.F. van Schaik
Illy
Vishandel Van de Mheen
Bakkerij Neplenbroek
Uniek Tweewielers
Kruidvat
Etos
Schoenmakerij De Gaard
Hizi Hair
Pearle Opticiens
Kip Atelier
ABN Amro
Bloemenshop de Gaard