Met verschillende verkoopwagens gaat vishandel R.v.d. Mheen vijf dagen per week vanuit Spakenburg op pad om de klanten te laten genieten van hun vis. Al 35 jaar zijn ze een begrip in Utrecht en al jarenlang een vertrouwd gezicht in ons winkelcentrum. Ik sprak Marthijn die al een hele tijd dag in, dag uit naar zijn toekomstige pand kijkt.

“Ja, het gaat nu echt gebeuren. Ik heb in mijn hoofd het pand al honderd keer ingericht. Het belangrijkste is dat we het knusse van de viswagen terug willen laten komen in de winkel. We gaan dichtbij onze klanten staan, voorin de winkel. En verder hebben we natuurlijk veel meer presentatiemogelijkheden. Ik kan niet wachten.”

Vooruitkijken
“Of ik de viswagen ga missen? Eerlijk gezegd weet ik het niet. Dat gaat dadelijk blijken, maar ik denk dat er zoveel nieuwe dingen mogelijk zijn en dat we zoveel nieuwe kansen krijgen, dat ik niet eens de tijd heb om het te missen. Het liefst had ik al veel eerder een pand gehad, maar die mogelijkheid was er simpelweg niet. Net zoals ik liever ook al had gezien dat het centrum eerder was opgeknapt. Maar achteruitkijken heeft geen zin, ik kijk liever vooruit en dat ziet er veelbelovend uit. Met een wijk die zo enorm aan het groeien is, moet je als centrum ook meegroeien. Dat gaat nu gebeuren, net zoals wij gaan groeien.”

Vaste klanten
“En net zoals ik heel veel mensen hier heb zien groeien. Het centrum heeft enorm veel vaste klanten en dat maakt dat ik altijd met plezier naar mijn werk ga. Ik heb een band met die mensen en als het goed is gaat die vaste klantenkring alleen maar groter worden. Het goede contact met de mensen en met de ondernemers onder elkaar maakt het centrum zo sterk.
We weten wat de mensen van ons willen en verwachten en we doen er alles aan om onze klanten tevreden te houden.”

Kerstschotel
“Zo hebben wij voor de komende feestdagen een speciale kerstschotel ontwikkeld en zijn er drie soorten oesters, hebben we genoeg coquilles en sashimi en zorgen we dat alles goed vacuüm verpakt is zodat het in de koelkast nog lang houdbaar blijft.
Doordat Kerstmis dit jaar op een maandag en dinsdag valt, is dat extra belangrijk. De zondag voor Kerstmis zijn we dicht, maar we kunnen garanderen dat de vis die je op zaterdag koopt, zeker tot dinsdag goed blijft.”

Fijne, smakelijke feestdagen!
www.rvdmheen.nl