Sinds twee weken staat de site online, een mooie bekroning op al het harde werken van de afgelopen maanden, maar Martijn en Peter zijn nog lang niet klaar. Ik sprak de mannen van Hoppa in hun tijdelijke ‘kantoor’ in winkelcentrum de Gaard.


“De reden dat we hier zitten is, naast dat het uitzicht een stuk levendiger is dan vanaf onze keukentafel, vooral om mensen al te kunnen informeren over onze plannen. Beide wonen we hier in de buurt en we wilden ons idee graag als eerste hier, in dit winkelcentrum, ten uitvoer brengen. Ja, je kunt wel zeggen dat jullie de primeur hebben”, vertelt Peter.  “We merken nu al dat het fijn is om hier te zitten. Mensen lopen af en toe binnen, stellen wat vragen en zelf hebben wij op deze manier veel persoonlijk contact met onze, wellicht, toekomstige klanten. Een veelgehoord misverstand tot nu toe is dat mensen denken dat we alleen maaltijden leveren. Deze leveren we ook, maar je kunt ook gewoon je brood, kaas, wijn, bier en vlees bestellen. Je kunt Hoppa zien als jouw online winkel met je geliefde producten van de lokale winkeliers”, vult Martijn aan. “Zelf genieten wij enorm van deze ondernemers met heerlijke producten en we willen voorkomen dat zij ten onder gaan aan de grote winkelketens. Als elke winkelier zelf een bezorgservice moet opzetten is dat niet rendabel, daarom bundelen wij de krachten en daarmee de winkeliers.

Duurzaam
Trots kijken ze om zich heen. De site werkt, er hangen mooie productfoto’s aan de muur, flyers liggen op tafel en twee bestickerde elektrische bakfietsen staan voor de deur. “Ja, met die bakfietsen gaat het dadelijk gebeuren. We hebben een team van bezorgers die daarmee op een duurzame manier de boodschappen gaan rondbrengen. De eerste twee dagen kwam het met bakken uit de lucht, dus we hopen dat de bezorgers nog net zo enthousiast zijn als aan het begin…” zegt Peter. “Het voordeel is dat het weer niet veel slechter kan worden dan die dagen. En met dit weer hebben mensen wel de behoefte om hun boodschappen thuis te laten bezorgen.”

Start
“Hoe we op dit idee zijn gekomen? We kennen elkaar al heel lang en hebben vaak genoeg geroepen dat we ooit samen ons eigen bedrijf gaan starten. Maar dan moet je wel een goed plan hebben. Begin dit jaar kwam alles samen en voelde het goed. Goed genoeg om onze baan op te zeggen en vol voor dit avontuur te gaan.
Van financiële zekerheid en vijf dagen per week op kantoor zitten naar zelf tasjes vouwen en langs winkeliers gaan, is een enorme overgang”, vertelt Martijn. Toch hebben de mannen nog geen seconde spijt gehad. “Het is zo’n kick als je ziet dat het nu gaat lopen. Je hebt letterlijk elk proces zelf bedacht en tot in de kleinste details zelf uitgewerkt. Het is heel hard werken, maar het geeft enorm veel voldoening en energie”, zegt Peter.

Toekomst
“We hebben ervoor gekozen om hier te starten en binnenkort breiden we uit naar Utrecht Oost en Centrum. Meer gebieden in Utrecht zullen volgen… Waar we over een jaar staan? Onze ambitie is duidelijk, we willen uiteindelijk heel Nederland veroveren. We willen eerst zorgen dat de basis goed staat in Utrecht en dan stap voor stap verder groeien”, besluit Martijn.  
De mannen van Hoppa hebben dus nog wel even te gaan, maar met hun enthousiasme, drive en kennis moet het zeker goed komen.