Op de plek waar het verval van het centrum het best zichtbaar is, maar waar tegelijkertijd ook het best zichtbaar is dat de bouw van het nieuwe centrum gestart is, zit Hizi Hair. Ik spreek daar met Nikki en Debbie. Debbie is franchisenemer van deze salon en van een salon in Nieuwegein. 

“Veertien jaar geleden heb ik deze zaak gekocht en meteen grondig verbouwd. Ik weet nog dat mensen toen tegen me zeiden dat het zonde was omdat er een grote verbouwing van het hele centrum aan zat te komen. Ik ben blij dat ik toen toch verbouwd heb en inmiddels kunnen we wel weer een make-over gebruiken…”

Plein
“Als alles volgens de planning gaat, kunnen we begin 2019 onze nieuwe salon inrichten. Deze komt op de plek waar nu de ingang van de Albert Heijn zit. De contracten zijn getekend en daar ben ik ontzettend gelukkig mee. Het is een hele mooie plek zo aan het plein. Qua ruimte gaan we er iets op vooruit, maar het aantal stoelen blijft hetzelfde. Dat is een goed aantal zo.”

Dankbaar
Nikki is verantwoordelijk voor de locatie in de Gaard en een bekend gezicht voor velen. “Net zoals velen voor mij een bekend gezicht zijn. Als er iemand binnen stapt die hier nog nooit is geknipt, zie ik dat meteen. We hebben ontzettend veel vaste klanten en dat is heel fijn werken. Door het grote nieuwbouwproject bij de Veemarkt, krijgen we ook telkens meer jonge gezinnen als klant. Die afwisseling maakt mijn werk zo leuk. Ik heb mensen van 1 tot 100 jaar in mijn stoel zitten. Er zijn ook genoeg mensen die elke week even langs komen voor wassen en golven. Voor die mensen is het een wekelijks uitje waar ze naar toe leven. Het is een mooi en dankbaar beroep, want eigenlijk gaat iedereen altijd heel gelukkig de deur uit.”

Innovatie
“En we doen ons best om dat zo te houden. Daarvoor moet je af en toe innoveren en vernieuwen. De verbouwing komt dus als geroepen, maar ook als Hizi Hair kijken we goed naar de wens van de klant. Zo kun je sinds kort telefonisch of online een afspraak maken. Hierdoor zijn de wachttijden een stuk korter, wat voor iedereen prettiger is. Ik merk nu wel dat de verbouwing onderwerp van gesprek is. Natuurlijk zijn er mensen die bang zijn voor de overlast en dat begrijp ik ook, maar iedereen heeft er vooral veel zin in.”