December is een drukke maand voor alle winkeliers en ook bij de Gall & Gall wordt er topdrukte verwacht. Ik sprak vlak voordat de kerstdrukte losbarst met Robert Verhoef, winkelmanager van een van de meest vooruitstrevende Gall & Gall filialen.

“December is een geweldige maand voor ons. Mensen willen met Kerst en Oud & Nieuw vaak net wat anders of wat meer dan normaal. In deze tijden kun je klanten zo goed adviseren en helpen en dat is uiteindelijk wat ik het liefst doe. Je kunt geen mooier compliment krijgen dan wanneer klanten bij je terugkomen en ze jou een wijnkeuze laten maken omdat je ze de vorige keer zo goed hebt geadviseerd.”

Smaakprofiel
“Gall & Gall doet er alles aan om de klant zo goed mogelijk te bedienen en is daarom altijd in ontwikkeling. Zo hebben wij sinds kort, als enige in Utrecht, een systeem dat de smaak van de klanten analyseert. Door het beantwoorden van een aantal vragen, krijg je wijnen aangeboden die het best bij jouw smaakprofiel passen. Ook kun je in dit systeem kijken welke wijn het beste past bij het gerecht dat je gaat serveren en kun je een wijn scannen om meer achtergrondinformatie te verkrijgen. Mijn favoriete wijn op dit moment is de Cune Rioja. Het past helemaal bij het winterse weer van nu. De absoluut favoriet van onze klanten is de Clearwater Cove Sauvignon Blanc, deze wijn wordt verreweg het meest verkocht.”

Risico’s
“Ik ben altijd op zoek naar nieuwe dingen en ben actief in het organiseren van activiteiten en workshops. Zo hebben we morgen (zaterdag 16-12 tijdens het kerstevent) een proeverij van onze Kerstwijnen in de winkel.
Dat ziet ons hoofdkantoor ook en dat is een reden dat wij vaker worden gevraagd voor dit soort testcases. Het brengt ook een risico met zich mee, want wat als het niet blijkt te werken? Ik neem die risico’s graag, want zonder het nemen van risico’s kom je veel stroever vooruit.”

Verbouwing
“Dat het centrum nu eindelijk verbouwd wordt, is heel fijn. Het past veel beter in deze tijd en met alle nieuwe wijken die gebouwd worden is het meer dan noodzakelijk. Wij blijven op dezelfde plek zitten. Dat komt goed uit, aangezien we niet heel lang geleden nog een grote verbouwing gehad hebben. Voor nu verheug ik me eerst op de feestdagen en de proeverij van aanstaande zaterdag. Daarna kijk ik graag vooruit naar de oplevering van het centrum.”

Ben je benieuwd naar jouw smaakprofiel?
Online kun je de vragen ook beantwoorden via DOE DE TEST