Anderhalf jaar staan Karen en René nu aan het roer bij De Kaasspecialist. Met heel veel plezier. Een aantal zaken doen ze anders dan hun voorganger, maar de grootste veranderingen moeten nog komen…

Uiteraard start binnenkort de verbouwing van het gehele centrum. “Dat wordt een tijd door de zure appel heen bijten vermoed ik, maar daarna gaat het ons ook heel veel opleveren”, vertelt René. “Iedereen hier is toe aan vernieuwing. Daarnaast zijn wij op dit moment druk bezig met het doorvoeren van een naamsverandering. ” Onze meeste vaste klanten zijn al op de hoogte, maar binnenkort verdwijnt de naam ‘De Kaasspecialist’ en gaan we verder, vanwege overname van het moederbedrijf, onder de naam ‘Alexanderhoeve’.”

We gaan verder
“Met de nadruk op ‘we gaan verder’, want voor de consument gaat er niet zo veel veranderen. De naam wordt anders, de verpakkingen zien er anders uit, maar we blijven voor het overgrote deel dezelfde producten aanbieden en hopen de prijzen van deze producten zelfs te kunnen verlagen. En uiteraard blijven wij gewoon met net zo veel plezier en liefde iedereen van advies voorzien. Dat is het mooiste aan het werk dat ik nu doe, vind ik. Dat je tussen de producten en tussen de mensen staat, dat je weet waar je over praat, dat je kennis kunt delen en als mensen daar dan voor terug komen, dat geeft enorm veel voldoening.”

Voldoening
“Voldoening die René bij zijn vorige baan telkens minder ervaarde. “Het is natuurlijk heel spannend als je samen met je partner ervoor kiest om een eigen zaak te beginnen. En het is hard en veel werken, maar het scheelt zo enorm veel als je met plezier naar je werk gaat. Gisteravond was ik laat thuis en waar ik bij mijn vorige baan dan echt met moeite op stond, had ik er vandaag weer zin in. Dan start ik de dag met koffie en een boterham met kaas en ben ik klaar om er weer een mooie dag van te maken.”

Ondernemer
“René heeft een achtergrond in de retail, genoeg ondernemerservaring en die combinatie komt hem goed van pas. “Het product kaas was nieuw voor mij, maar alles daaromheen niet. En daar kan je grote stappen in maken. In vergelijking met de oude eigenaar is er niet heel veel veranderd, maar uiteraard hebben wij wel onze eigen stempel op de zaak gedrukt. Er is een groter aanbod buitenlandse kazen, wat meer delicatessen en qua inrichting zijn er een paar aanpassingen gedaan. Het moet wel voelen als jouw winkel. Nu dat eenmaal goed staat, ga je verder kijken. Wat wil je nog in de toekomst? Zo zijn we nu bezig om de zakelijke markt wat meer te kunnen bedienen, producten verkopen aan restaurants bijvoorbeeld. Als eigen ondernemer ben je altijd bezig met innoveren, die continue beweging maakt het leuk!”

Regeltjes
Ondertussen vraagt René of ik een groot stuk kaas wil afsnijden, want ‘je moet alles in je leven toch een keer proberen’. Dus daar sta ik, met een enorm groot kaasmes. Gelukkig is René niet ontevreden. “Ook ik heb heel veel dingen moeten leren, want het werken met kazen was voor mij nieuw. Het minst leuk zijn de regeltjes en wetten zijn waar wij ons aan moeten houden, hoewel ik het goed vind dat ze er zijn. En dan met name op het gebied van hygiëne. Karen is degene die dit allemaal streng in de gaten houdt, zodat we altijd op een hoogkwalitatief niveau blijven. We vormen een goed team samen!”