Vandaag ga ik op bezoek bij de grootste winkel van het winkelcentrum, de Albert Heijn. Ik spreek met Vincent Tervoort die hier nu viereneenhalfjaar werkzaam is als filiaalmanager.

“Al vanaf het begin dat ik hier werk, is er sprake van de grote verhuizing en verbouwing. Normaal gesproken wissel je als supermarktmanager bij de Albert Heijn sneller door, maar de afspraak was dat ik zou blijven tot na de verbouwing. Nu dat elke keer uitgesteld wordt, is mijn vertrek op deze locatie dus ook telkens uitgesteld. Niet dat ik dat erg vind hoor, helemaal niet zelfs, want we hebben een heel leuk team en ik kijk enorm uit naar de nieuwe locatie. We gaan van 1200m2 naar 1800m2, maar ik verheug me niet alleen op het eindresultaat, ook de verbouwing zelf vind ik mooi.

Kick
Iemand die zin heeft in een verbouwing, dat hoor je niet vaak. “Ik heb het vaker meegemaakt en ik vind het oprecht een van de leukste dingen tijdens mijn werk. Het gaat zo ontzettend snel en soepel. Als wij bijvoorbeeld vrijdagmiddag dicht gaan, dan is anderhalf uur later de winkel leeg. Het is heel mooi om te zien hoe goed dat loopt en een kick als je dan een paar dagen later opengaat in een hele nieuwe winkel. Als die nieuwe winkel er is, ga ik zeker niet direct weg. Ik wil sowieso graag een jaar blijven en genieten van de ruimere winkel met hetzelfde fijne team.”

Ruimte
“Al gaat ook dat waarschijnlijk snel en soepel. Als het goed is, wordt het voor iedereen fijner en makkelijker. Er is simpelweg meer ruimte, dus de paden zijn breder, de schappen groter. En doordat er meer producten in de schappen passen, hoeven wij minder frequent bij te vullen, dat is voor de klant ook fijner.
Uiteraard is dat het belangrijkst; dat de klanten nog prettiger kunnen winkelen.
We kunnen een ruimer assortiment bieden, er komen zeer waarschijnlijk een aantal zelfscankassa’s en alles is ruimer opgezet. Dat is mijn belangrijkste taak als supermarktmanager; dat klanten hier zo fijn mogelijk kunnen winkelen. Die zelfscan was voor mij dan ook een belangrijk punt. Veel meer inspraak heb ik persoonlijk niet. Alles wordt, wel in overleg met mij, door het hoofdkantoor besloten. En dat is ook goed, want daar zitten de mensen die hier verstand van hebben.”