Loading...
Verbouwing2018-11-14T10:58:28+00:00
Wijk- en nieuwsberichten
Impressie winkelcentrum
Winkeliers
Veelgestelde vragen

Verbouwing

De voorbereidingen voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum De Gaard zijn van start gegaan. Via dit gedeelte van de website zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. U vindt hier alle actuele informatie over onder andere de planning, de werkzaamheden en wat u daarvan als bewoner of bezoeker zult merken. Ook vindt u hier de nieuwsberichten die huis-aan-huis in de wijk zijn verspreid. Mocht u na het raadplegen van deze website nog vragen of suggesties hebben, dan vernemen we dat uiteraard graag. Kijkt u hiervoor eerst bij de veelgestelde vragen. Zit uw vraag hier niet bij, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.
Voortgang verbouwing 23%

Beste ondernemers en bewoners,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten.

Wellicht heeft u in de nieuwsmail van deze week gelezen over het verplaatsen van een aantal containers vanaf de zijde van het water aan de Valtonlaan. Dit is noodzakelijk om de infrastructuur (riolering, nutsvoorzieningen, uitgraven watergang, rijbaan en trottoir) aan te kunnen leggen. Dit start vanaf week 47 (vanaf 19 november).

Omdat vanaf het nieuwe jaar het zuidelijk deel vanaf de huidige entree AH naar Foto Romp wordt aangebouwd en dit deel bouwgebied wordt, is in overleg met de gemeente besloten om de betreffende containers aan de achterzijde van Foto Romp te plaatsen in de aangegeven parkeervakken (zie onderstaand kaartje). Dit zal de aannemer op vrijdag 16 november a.s. uitvoeren.

Nadere informatie over de 2e fase (vanaf het nieuwe jaar) volgt op korte termijn.

Mocht u nog vragen hebben, dan vernemen wij dit graag.

Vanaf week 46 (vanaf 12 november a.s.)

BOUWPLAATS

 • In week 46 wordt dakbedekking op het dek bij de corridorgang voorzien. Verder zal in de gang periodiek een installateur aan het werk zijn op een trapje. De doorgang wordt uiteraard gegarandeerd.
 • Werkzaamheden in de nieuwe winkelunits 4 en 5 (nieuwe Foto Romp en naastgelegen winkel) starten volgende week.
 • Vrijdag 9 november komt de staalconstructie bij de pinautomaat en de staalconstructie op het dek t.b.v. de installatieruimte. Bij de nieuwe plek van het pinautomaat zal een kraan staan om de staalconstructie te monteren. Hierbij wordt rekening gehouden dat de vrachtwagens van AH kunnen laden en lossen.
 • Volgende week wordt het lijmwerk bij de pinautomaat uitgevoerd.
 • Eind volgende week gaat het steiger weg bij de slootzijde Valetonlaan.
 • Week 46 start het aanbrengen van het triflex parkeerdek. Onderdeel hiervan is het stralen van het dek dat verdeeld in periodes op de dag, verspreid over circa 3 dagen zal worden uitgevoerd (niet eerder dan 8 uur).
 • Dinsdag week 47 stort de aannemer de dakvloer bij de bakker.

BEWONERS VALETONLAAN:

 • In week 46 gaat de aannemer de tijdelijke wand bij de voormalige bierwinkel verwijderen en komt de extra vluchtgang voor de bewoners van de Valetonlaan iets anders te lopen.
 • Doelstelling is dat de bewoners van de Valetonlaan vanaf circa week 49-50 toegang tot de appartementen krijgen via het parkeerdek. Dit zal in eerste instantie via een tijdelijke lift zijn aan de zijde van de Kapteynlaan t.h.v. de huidige gezamenlijke fietsenberging. In het nieuwe jaar (periode februari-maart) is de nieuwe lift met entree gereed voor gebruik. In week 47 worden de openingen in de gevels hiervoor gemaakt (in de portiek wordt ter plaatse afgedekt) en in week 48 wordt het staal van de nieuwe entreehuisjes geplaatst, waarna ze verder afgewerkt worden. De bewoners en winkeliers krijgen nog bericht over het moment waarop de auto’s op het parkeerdek toegestaan zijn.
 • Volgende week is de aannemer nog bezig met de installatieaanpassingen in de woningen van de Valetonlaan vanwege het gasloos maken en opschonen van meterkasten. De planning hiervan is met de bewoners gecommuniceerd.

NIEUWE KIOSK:

 • Verplaatsen van de monumentale wanden van het oude wijkcentrum, die de achterzijde van de nieuwe kiosk vormen, is zoals eerder aangekondigd op vrijdag 9 november. Om dit te kunnen doen worden er rijplaten gelegd bij de huidige plek van de wanden (t.h.v. het gezondheidscentrum). De infra-aannemer zal hier ter attentieborden zetten en er zijn verkeersregelaars aanwezig. Vrijdag zal een kraan ingezet worden om de wanden op te laden en op de nieuwe locatie te plaatsen.
 • In week 47 wordt de staalconstructie van de kiosk gemonteerd en daarna volgt de afbouw.

OPENBAAR GEBIED – INFRA

 • Week 47 start de infra aannemer met de werkzaamheden aan de zijde van de Valetonlaan langs het water (beschoeiing/rijbaan etc.). Het trottoir zal hier op een later moment volgen omdat de nutspartijen hier nog hun tracé moeten aanleggen.
 • Om de aanleg aan de zijde van de Valetonlaan (zijde water) in week 47, nadat het steiger volgende week verwijderd is, te kunnen realiseren zal de aannemer eind volgende week een aantal containers plaatsen aan de zijde van de Obbinklaan. Hierover worden de direct omwonenden geïnformeerd.
 • Naar verwachting worden volgende week bomen verplaatst/gerooid volgens de vergunning. De bomen op het plein bij de winkels blijven nog aanwezig tijdens de decembermaand.
 • Mits het weer het toelaat, wordt begin komende week de belijning t.h.v. de kruising Kapteynlaan-Lamerislaan weggehaald en wordt er nieuwe belijning voorzien (onder begeleiding van een verkeersregelaar).

Download HIER de plattegrond met de indelingen van het nieuwe winkelcentrum

Wijk- en nieuwsberichten

Wijkbericht Maart ’18
Wijkbericht 2 December ’17
Wijkbericht 1 November ’17
Nieuwsbericht November ’17
Nieuwsbericht Oktober ’17

Impressie nieuwe winkelcentrum

Winkeliers nieuwe winkelcentrum

Albert Heijn
Anastacia
Primera – Van Ledden
Foto Romp
Gall&Gall
Piepers en Pizza
VakantieXperts B.V.
Restaurant Shi Tuindorp vof
Read Shop Shia
De Kaas specialist/ Alexanderhoeve
Slagerij H.A.F. van Schaik
Illy
Vishandel Van de Mheen
Bakkerij Neplenbroek
Uniek Tweewielers
Kruidvat
Etos
Schoenmakerij De Gaard
Hizi Hair
GrapeDistrict
Kip Atelier
ABN Amro
Bloemenshop de Gaard