Loading...
Verbouwing2019-01-21T09:26:34+00:00
Wijk- en nieuwsberichten
Impressie winkelcentrum
Winkeliers
Veelgestelde vragen

Verbouwing

De voorbereidingen voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum De Gaard zijn van start gegaan. Via dit gedeelte van de website zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. U vindt hier alle actuele informatie over onder andere de planning, de werkzaamheden en wat u daarvan als bewoner of bezoeker zult merken. Ook vindt u hier de nieuwsberichten die huis-aan-huis in de wijk zijn verspreid. Mocht u na het raadplegen van deze website nog vragen of suggesties hebben, dan vernemen we dat uiteraard graag. Kijkt u hiervoor eerst bij de veelgestelde vragen. Zit uw vraag hier niet bij, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.
Voortgang verbouwing 38%

Beste ondernemers en bewoners,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten.

Vanaf week 4 (vanaf 21 januari a.s.)

  

BOUWPLAATS

 • Maandag 21 januari a.s. wordt de passage na Foto Romp en VakantiExpert tijdelijk afgesloten om het deel van de vloer dat in de passage komt te vervangen vanwege de slechte conditie. Komende week worden hier de puien, passagekap en de vloer gesloopt. Het verwijderen van de bestaande vloer zal het meest hoorbaar zijn en duurt circa 1,5 dag. Zodra de betonvloer er weer in zit, wordt de passage weer geopend voor het winkelend publiek.
 • De staalconstructie van de nieuwe passage t.h.v. de nieuwe AH (1e deel) zal naar verwachting eind komende week starten.
 • De metselaar zal komende week het metselwerk aan de onderzijde van de hoek van de nieuwe winkel van de bakker starten. Direct daarna komt het steigerwerk voor het metselen van de gevel van de woningen op de verdiepingen. De metselaar is komende week ook nog bezig bij de lift/trappenhuis zijde Valetonlaan op het parkeerdek.
 • De aannemer is bezig met het bouwrijp maken van bouwdeel zuid naast AH. De start van het boren van de palen is gepland in week 5. Hier is gekozen voor het boren van de palen om zoveel mogelijk overlast te voorkomen. Dit zal naar verwachting circa 1,5 week duren.
 • Volgende week worden de binnenwanden van de 7 appartementen gemaakt.
 • Vrijdag jl. is de expeditievloer van AH en de bevoorradingsgang gestort en daarna gevlinderd tot in de avond.
 • Komende week komt er een update voor de winkeliers over het plan van aanpak voor de passage.

BEWONERS VALETONLAAN – WINKELIERS:

 • Aan het begin van week 5 is de corridor voor bewoners en het bevoorraden van de winkels aan achterzijde gereed. Informatie over de exacte dag volgt nog. Op dat moment gaan de tijdelijke lift en het trappenhuis weg. Als extra nooduitgang voor de bewoners kan de deur op de tussenlaag worden gebruikt naar het toekomstige parkeerdek. Dit is uitsluitend bij noodsituaties en dringend wordt verzocht het parkeerdek op geen enkele andere wijze te gebruiken, maar louter bij calamiteiten.
 • AH start op 28 januari a.s. met het afbouwen van de winkel. Hiervoor plaatst AH op de hoek op het parkeerterrein langs de Kapteynlaan de keten/containers.
 • Op het parkeerdek staan dooikorrels om te strooien en beneden is er strooizout aanwezig (strooizout niet op het dek gebruiken).

OPENBAAR GEBIED – INFRA

 • De infra aannemer start maandag a.s. met het leggen van de riolering en de bestrating aan de achterzijde van AH (zijde Kapteynlaan) en gaat verder met de beschoeiing bij het water aan de Valetonlaan en hierna wordt de nieuwe weg verder aangelegd.
 • Maandag 21 januari a.s. wordt een pad achter de bloemenkiosk gemaakt voor voetgangers (fietsers gaan door de nieuwe bussluis). Tevens wordt een doorsteek gemaakt vanaf de Kapteynlaan naar het p-terrein bij de kerk i.p.v de huidige situatie. Borden worden geplaatst met een verwijzing naar de mogelijkheid tot parkeren bij het parkeerterrein van de Lamerisflat. Fietsen kunnen geplaatst worden bij de hoek van de kerk/kiosk.
 • Nu de bouwhekken staan, zijn de bouwhekken ingemeten en wordt de aankleding z.s.m. geplaatst met kijkgaten om de bouw te volgen.
 • Vrijdag 18 januari is een deel van de voormalige vloer van de kiosk dichtgestraat, zodat de bouwhekken in een rechte lijn lopen, waardoor er meer ruimte komt aan de zijde van de winkels.
 • KPN is bezig met de aanleg van de glasvezel.
 • Rond februari wordt het parkeerterrein t.p.v. de Lamerisflat aangepakt. Nadere informatie hierover volgt binnenkort.
 • Maandag a.s. gaat het nutsbedrijf aan de zijkant bij de kapper een kabel opgraven, waarna ze weten welke aansluitingen hierop zitten. Medio komende week tussen 07.00 uur en 10.00 uur wordt er omgeschakeld, waardoor het mogelijk is dat aansluitingen die hierop zitten maximaal 1 uur geen stroom hebben. De exacte dag/tijd volgt voor de betreffende aansluitingen vanuit Stedin of haar aannemer.
 • De infra aannemer heeft een groot deel van de riolering gelegd bij de Valetonlaan (waterzijde); door de werkzaamheden van de nutsbedrijven wordt als eerste de rijbaan verder uitgevoerd en daarna het trottoir omdat KPN (vanaf week 3) hier nog in moet komen.

Download HIER de plattegrond met de indelingen van het nieuwe winkelcentrum

Wijk- en nieuwsberichten

Wijkbericht Maart ’18
Wijkbericht 2 December ’17
Wijkbericht 1 November ’17
Nieuwsbericht November ’17
Nieuwsbericht Oktober ’17

Impressie nieuwe winkelcentrum

Winkeliers nieuwe winkelcentrum

Albert Heijn
Anastacia
Primera – Van Ledden
Foto Romp
Gall&Gall
Piepers en Pizza
VakantieXperts B.V.
Restaurant Shi Tuindorp vof
Read Shop Shia
De Kaas specialist/ Alexanderhoeve
Slagerij H.A.F. van Schaik
Illy
Vishandel Van de Mheen
Bakkerij Neplenbroek
Uniek Tweewielers
Kruidvat
Etos
Schoenmakerij De Gaard
Hizi Hair
GrapeDistrict
Kip Atelier
ABN Amro
Bloemenshop de Gaard