Loading...
Verbouwing2018-12-10T12:13:19+00:00
Wijk- en nieuwsberichten
Impressie winkelcentrum
Winkeliers
Veelgestelde vragen

Verbouwing

De voorbereidingen voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum De Gaard zijn van start gegaan. Via dit gedeelte van de website zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. U vindt hier alle actuele informatie over onder andere de planning, de werkzaamheden en wat u daarvan als bewoner of bezoeker zult merken. Ook vindt u hier de nieuwsberichten die huis-aan-huis in de wijk zijn verspreid. Mocht u na het raadplegen van deze website nog vragen of suggesties hebben, dan vernemen we dat uiteraard graag. Kijkt u hiervoor eerst bij de veelgestelde vragen. Zit uw vraag hier niet bij, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.
Voortgang verbouwing 23%

Beste ondernemers en bewoners,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten.

Vanaf week 50 (vanaf 10 december a.s.)

 

BOUWPLAATS

 • Vanaf komende week gaat Foto Romp de nieuwe winkel gereed maken.
 • Deze week is de pinautomaat gestart met afbouwen.
 • Eind volgende week start ook Uniek Tweewielers met het afbouwen van de nieuwe winkel.
 • Komende week start het metselwerk aan de Eykmanlaan en Kapteynlaan. De aannemer heeft zogenaamde afdekkappen aangeschafd om met regen door te kunnen werken.
 • Maandag a.s. worden de puien aan de zijde van het water geplaatst. Deze worden ook geplaatst van de nieuwe kiosk en van de nieuwe winkel van Uniek tweewielers.
 • Komende week is de aannemer aan het afbouwen in de nieuwe kiosk en de bloemist start vervolgens ook met afbouwen.
 • De aannemer heeft enkele dagen met een dubbele ploeg kunnen werken op het parkeerdek, maar door het natte weer is er helaas nog wel een achterstand op de werkzaamheden (voor de werkzaamheden van het dek is droog weer/beperkte luchtvochtigheid nodig). De triflex coating op het dek stinkt en de bewoners van de Valetonlaan wordt geadviseerd de ramen aan de voorzijde zoveel mogelijk dicht te houden. 

BEWONERS VALETONLAAN – WINKELIERS:

 • Vanaf maandag a.s. is de toegang voor de bewoners van de Valetonlaan via de tijdelijke lift of trap t.p.v. de huidige fietsenberging over het parkeerdek. Vanaf circa eind week 3 zal de oude voordeur op de begane grond middels de expeditiegang weer bereikbaar zijn voor de bewoners en alle winkeliers (deze wordt tijdelijk gesloten i.v.m. de werkzaamheden in de gang). Alleen de slager en de kaaswinkel zijn via de achterzijde bereikbaar (andere winkels bevoorraden via de voorzijde). In het nieuwe jaar (periode februari-maart) is de nieuwe lift met entree gereed voor gebruik. Ten behoeve van de bewoners van de Valetonlaan wordt de gezamenlijke fietsenberging uitgebreid omdat de eigen berging tijdelijk lastiger bereikbaar is met de fiets.
 • In de woningen waar de kookplaten worden vervangen zal dit in week 2 gaan gebeuren. Dit wordt per bewoner komende week ingepland.

OPENBAAR GEBIED – INFRA

 • De parkeerplaatsen van het bouwpersoneel (momenteel bij de Kapteynlaan tegenover de bouw) worden komende zaterdag of maandag verplaatst naar de parkeerplekken voorbij de bushaltes en achter het afvaldepot. Dit depot blijft bereikbaar voor gebruik. Dit zodat er meer parkeerplek dichter bij het winkelcentrum in de decembermaand mogelijk is. Het inrijden voor deze plekken is vanaf het parkeerterrein van de Lamerisflat (niet via de Lamerislaan). In het nieuwe jaar (januari/februari) wordt het parkeerterrein hier aangepakt. Nadere informatie hierover volgt.
 • De infra aannemer heeft een groot deel van de riolering gelegd bij de Valetonlaan (waterzijde), maar door de werkzaamheden van de nuts en de bouw duurt het langer. Hierdoor zal de infra aannemer vrijdag/begin komende week de aanwezige parkeerplekken aan de achterzijde van het winkelcentrum weer vrijgeven/bereikbaar maken voor gebruik. Ook de nutsbedrijven zijn bezig, maar hebben enige vertraging opgelopen. Vanaf 13 december a.s. is er spanning op de nieuwe AH aansluiting.
 • Volgende week woensdag gaat de aannemer van de nuts een sleuf graven vanaf de huidige trafo richting de Eykmanlaan. Zij zorgen ervoor dat de achteringang van het winkelcentrum en de expeditie van AH bereikbaar zijn. In week 51 gaan zij circa 3 winkeliers ‘overpakken’ op een andere kabel. Dit wordt nog nader afgestemd met de betreffende winkeliers.

Download HIER de plattegrond met de indelingen van het nieuwe winkelcentrum

Wijk- en nieuwsberichten

Wijkbericht Maart ’18
Wijkbericht 2 December ’17
Wijkbericht 1 November ’17
Nieuwsbericht November ’17
Nieuwsbericht Oktober ’17

Impressie nieuwe winkelcentrum

Winkeliers nieuwe winkelcentrum

Albert Heijn
Anastacia
Primera – Van Ledden
Foto Romp
Gall&Gall
Piepers en Pizza
VakantieXperts B.V.
Restaurant Shi Tuindorp vof
Read Shop Shia
De Kaas specialist/ Alexanderhoeve
Slagerij H.A.F. van Schaik
Illy
Vishandel Van de Mheen
Bakkerij Neplenbroek
Uniek Tweewielers
Kruidvat
Etos
Schoenmakerij De Gaard
Hizi Hair
GrapeDistrict
Kip Atelier
ABN Amro
Bloemenshop de Gaard