Wijk- en nieuwsberichten
Impressie winkelcentrum
Winkeliers
Veelgestelde vragen

Verbouwing

De voorbereidingen voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum De Gaard zijn van start gegaan. Via dit gedeelte van de website zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. U vindt hier alle actuele informatie over onder andere de planning, de werkzaamheden en wat u daarvan als bewoner of bezoeker zult merken. Ook vindt u hier de nieuwsberichten die huis-aan-huis in de wijk zijn verspreid. Mocht u na het raadplegen van deze website nog vragen of suggesties hebben, dan vernemen we dat uiteraard graag. Kijkt u hiervoor eerst bij de veelgestelde vragen. Zit uw vraag hier niet bij, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.
Voortgang verbouwing 51%

Beste ondernemers en bewoners,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten.

Vanaf week 13 (vanaf 25 maart a.s.)

BOUWPLAATS

 • Sloopwerkzaamheden fase III van de passagekap en luifel starten maandag a.s. Het afsluiten van de passage aan de voorzijde zal gedurende de werkzaamheden de nachtelijke uren middels bouwhekken met sloten zijn en daarbij alarm in de passage.
 • Het slopen van de passagevloer tot aan Gall & Gall start eveneens maandag a.s.
 • De nok van de 2e fase van de passagekap wordt komende week middels hoogwerkers aangebracht.
 • Op 1 april a.s. wordt gestart met het uitgraven van het deel van de uitbreiding ten behoeve van de passagekap. Vooruitlopend wordt voor de winkels Shi, boekwinkel De Gaard en Alexanderhoeve een steiger van circa 2 m breed gemaakt. In de loop van week 15 worden de palen voorzien. Het steiger gaat naar verwachting eind week 17 weer weg.
 • Komende week worden de nieuwe puien geplaatst van diverse winkels o.a. de nieuwe winkel van de bakker en Alexanderhoeve.
 • De metselaar gaat volgende week verder in de passage.
 • Medio week 14 gaat de tegelzetter gefaseerd door met de nieuwe vloertegels in de passage.
 • Nu  het betere weer komt (droger weer en lage luchtvochtigheid) wordt gewerkt aan de herstart van de werkzaamheden van het parkeerdek.
 • De bestaande winkelunits met sprinkler zijn nog tijdelijk overgenomen door een vervangend systeem (goedgekeurd door de brandweer met een directe doormelding naar een particuliere centrale).
 • Ten behoeve van de uitbreiding van het zuidelijk deel t.p.v. plein vindt engineering plaats waarna de stort van de fundering wordt ingepland.

NIEUWE APPARTEMENTEN:

 • De dakbedekking van de nieuwe appartementen op de hoek van het winkelcentrum wordt komende week voorzien.
 • De aannemer is volop aan het afbouwen in de appartementen.

BEWONERS VALETONLAAN – WINKELIERS:

 • De ingang naar de appartementen van de Valetonlaan en voor het bevoorraden van de bestaande winkels is via de corridor aan de Kapteynlaan. Als extra nooduitgang voor de bewoners kan de deur op de tussenlaag worden gebruikt naar het toekomstige parkeerdek. Dit is uitsluitend bij noodsituaties en dringend wordt verzocht het parkeerdek op geen enkele andere wijze te gebruiken, maar louter bij calamiteiten (hier staat stil alarm op).
 • Vriendelijk verzoek om niet te fietsen in de corridorgang om ongelukken te voorkomen.
 • In verband met de nutswerkzaamheden vanaf komende donderdag worden er komende week door de aannemer voorzieningen getroffen om de kabels en leidingen in te voeren. Dit houdt o.a. gaten maken in de achterwand van de bestaande winkels en werkzaamheden in het trappenhuis van de bestaande 32 appartementen van de Valetonlaan.

OPENBAAR GEBIED – INFRA

 • Donderdag a.s. start het nutsbedrijf (i.v.m. uitloop door het slechte weer van de afgelopen periode) met de aanleg voor o.a. de 8 appartementen en diverse winkels. Tijdens de werkzaamheden legt Van den Heuvel een mantelbuis t.p.v. de ingang voor de bewoners van de Valetonlaan en Uniek Tweewielers, zodat er een goede entree is.
 • Donderdag week 13 start de glasvezel met de aanleg t.b.v. de 32 bestaande appartementen en de winkels van het noordelijk deel.
 • Donderdag week 15 wordt de riolering gemaakt (zijde Kapteynlaan) en direct er achteraan wordt de bestrating vanaf de expeditie van AH richting de kop van de nieuwe winkel van de bakker voorzien.
 • Op 22 maart a.s. is de Valetonlaan langs het water weer open gesteld (eenrichtingsverkeer). Hier kan een deel van de parkeerplekken weer gebruikt worden.
 • Vanaf 1 april a.s. vangen de werkzaamheden aan t.b.v. de Lamerislaan. Hiervoor wordt een omleidingsroute ingesteld. De prognose is nu om het asfalteren van de Lamerislaan en het parkeerterrein voor de Lamerisflat in de week van 22 april a.s. uit te voeren, waarna de Lamerislaan en het parkeerterrein weer open gaan (behoudens het deel tijdelijk parkeren zoals hieronder genoemd).
 • Op dinsdag 26 maart gaat het tijdelijke parkeren in de hoek Lamerislaan/Kapteynlaan weg en hiervoor in de plaats wordt een deel van het nieuwe parkeerterrein vrijgegeven. In verband met de werkzaamheden aan de Lamerislaan wordt de inrit van dit deel van het parkeerterrein vanaf de week van 1 april a.s. om de Lamerisflat heen voorzien (zie hieronder). Op deze manier blijven de parkeerboxen van de bewoners ook bereikbaar.
 • Het parkeerterrein voor de Lamerisflat wordt eerst geheel dichtgestraat voor een goede strakke opsluiting van de stenen. Voordat de bomen (zie onderstaande afbeelding) worden geplant, worden de gaten hiervoor opengemaakt.

Download HIER de plattegrond met de indelingen van het nieuwe winkelcentrum

Wijk- en nieuwsberichten

Wijkbericht Maart ’18
Wijkbericht 2 December ’17
Wijkbericht 1 November ’17
Nieuwsbericht November ’17
Nieuwsbericht Oktober ’17

Impressie nieuwe winkelcentrum

Winkeliers nieuwe winkelcentrum

Albert Heijn
Anastacia
Primera – Van Ledden
Foto Romp
Gall&Gall
Piepers en Pizza
VakantieXperts B.V.
Restaurant Shi Tuindorp vof
Read Shop Shia
De Kaas specialist/ Alexanderhoeve
Slagerij H.A.F. van Schaik
Illy
Vishandel Van de Mheen
Bakkerij Neplenbroek
Uniek Tweewielers
Kruidvat
Etos
Schoenmakerij De Gaard
Hizi Hair
Pearle Opticiens
Kip Atelier
ABN Amro
Bloemenshop de Gaard