Wijk- en nieuwsberichten
Impressie winkelcentrum
Winkeliers De Gaard
Veelgestelde vragen

Verbouwing

De voorbereidingen voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum De Gaard zijn van start gegaan. Via dit gedeelte van de website zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. U vindt hier alle actuele informatie over onder andere de planning, de werkzaamheden en wat u daarvan als bewoner of bezoeker zult merken. Ook vindt u hier de nieuwsberichten die huis-aan-huis in de wijk zijn verspreid. Mocht u na het raadplegen van deze website nog vragen of suggesties hebben, dan vernemen we dat uiteraard graag. Kijkt u hiervoor eerst bij de veelgestelde vragen. Zit uw vraag hier niet bij, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.
Voortgang verbouwing 68%

Beste ondernemers en bewoners,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten.

Vanaf week 38 (vanaf 16 september)

BOUWPLAATS:

– Maandag en dinsdag a.s. wordt de afwerkvloer in de passage in 2 fases voorzien. Tijdens de 1efase is het looppad aan de kant van de voormalige AH en op dinsdag de andere kant. Op deze 2 dagen zijn de winkels in dit gedeelte bereikbaar met een loopbrug.

– Vanaf komende week worden de sprinklerwerkzaamheden in de passage opgestart vanaf de zijde van AH. Plaatselijk zal hier een hoogwerker staan met een afzetting erom heen.

– Het metselwerk in het zuidelijke deel is deze week opgestart.

– De bedoeling is dat in de 1e week van november de hanglampen in de passage branden.

– De aannemer is volop bezig met de nieuwe vloer in de voormalige AH. Hier is ook de loodgieter bezig omdat bleek dat bleek dat ook de riolering vervangen moest worden. Er wordt een ‘knip’ gemaakt in het storten van de vloer om z.s.m. te kunnen starten met de binnenwanden.

–  Komende dinsdag wordt het zetwerk bij de expeditie van AH gemonteerd.

– Vanaf komende week worden de stelkozijnen geplaatst bij de nieuwbouw bij het plein en de passage en in week 39-40 komen de schuifdeuren en het rolhek van de entree van de passage.

– Zaterdag is er 1 medewerker van de aannemer aanwezig (geen herrie).

– In week 39 worden betonbanden gehydrofobeerd en de monumentale wand bij de kiosk.

– Week 39 worden de luifelsteunen van de nieuwbouw zuid gemonteerd.

NIEUWE APPARTEMENTEN:

– De eerste bewoners van de appartementen zullen vanaf komende week de sleutel krijgen.

– Komende week wordt gestart met de voorzetwanden in het trappenhuis van de hoogbouw. Deze wanden worden niet aan de bestaande kopgevelwand bevestigd, maar aan de nieuwbouw waardoor het bevestigen los blijft van de bestaande gevel en minder geluid maakt voor de bewoners.

BEWONERS VALETONLAAN – WINKELIERS:

 – De werkzaamheden in de bestaande zittende winkels Gall&Gall, Kris Kringle, Keurslager, Boekenwinkel De Gaard, Shi zullen vanaf week 39 plaatsvinden. De bewoners ontvangen informatie over de werkzaamheden en de planning per winkel.

– Woensdag a.s. wordt gestart met het opbouwen van het steiger voor de nieuwe gevels van Kris Kringle en de slager.

– Vrijdag is de nieuwe pui van de nieuwe viswinkel Van de Mheen geplaatst. Maandag en dinsdag is de nuts bezig met de aanleg van de nieuwe viswinkel Van Mheen. Vanaf week 39 start de aannemer van de viswinkel met afbouwen.

– Dinsdag week 39 wordt de intercom van de entreehuisjes van de bestaande appartementen van de Valetonlaan ingeregeld.

OPENBAAR GEBIED – INFRA:

– Vanaf 23 september start de infra-aannemer met de aanleg van de nieuwe riolering waar het nieuwe loop pad komt dat de passage met het parkeerterrein van de Lamerisflat verbindt. Hierna wordt dit pad gerealiseerd. Vervolgens wordt gestart met de aanleg van het 1e deel van het plein vanaf dit looppad richting de Obbinklaan.

– Vanaf komende week zal er naar verwachting worden gestart met het maken van proefsleuven voor de nuts-/rioleringswerkzaamheden aan de Obbinklaan.

– Eind oktober wordt de bouwplaats bij de uitbreiding t.p.v. het plein weggehaald en resteren alleen 2 bouwketen en een paar containers voor het afronden van de werkzaamheden. Vanaf dat moment wordt het plein verder aangelegd en t.b.v. de afbouw van de winkels op de kop van het plein.

– Vanaf circa eind september (afhankelijk van de temperatuur) wordt het groen voorzien in de nieuw aangelegde delen van het openbaar gebied.

– In week 45-46 is de verwachting dat de nutsbedrijven haar werkzaamheden komen uitvoeren aan de zijde van het plein en de Obbinklaan.

Download HIER de plattegrond met de indelingen van het nieuwe winkelcentrum

Wijk- en nieuwsberichten

Wijkbericht Maart ’18
Wijkbericht 2 December ’17
Wijkbericht 1 November ’17
Nieuwsbericht November ’17
Nieuwsbericht Oktober ’17

Impressie nieuwe winkelcentrum

Winkeliers nieuwe winkelcentrum

Albert Heijn
Anastacia
Primera – Van Ledden
Foto Romp
Gall&Gall
Piepers en Pizza
VakantieXperts B.V.
Restaurant Shi Tuindorp vof
Read Shop Shia
De Kaas specialist/ Alexanderhoeve
Slagerij H.A.F. van Schaik
Illy
Vishandel Van de Mheen
Bakkerij Neplenbroek
Uniek Tweewielers
Kruidvat
Etos
Schoenmakerij De Gaard
Hizi Hair
Pearle Opticiens
Kip Atelier
ABN Amro
Bloemenshop de Gaard