Wijk- en nieuwsberichten
Impressie winkelcentrum
Winkeliers De Gaard
Veelgestelde vragen

Verbouwing

De voorbereidingen voor de vernieuwing en uitbreiding van Winkelcentrum De Gaard zijn van start gegaan. Via dit gedeelte van de website zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. U vindt hier alle actuele informatie over onder andere de planning, de werkzaamheden en wat u daarvan als bewoner of bezoeker zult merken. Ook vindt u hier de nieuwsberichten die huis-aan-huis in de wijk zijn verspreid. Mocht u na het raadplegen van deze website nog vragen of suggesties hebben, dan vernemen we dat uiteraard graag. Kijkt u hiervoor eerst bij de veelgestelde vragen. Zit uw vraag hier niet bij, neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.
Voortgang verbouwing 51%

Beste ondernemers en bewoners,

Hieronder geven wij weer een wekelijkse update van de bouwwerkzaamheden aan de hand van de huidige inzichten en uiteraard afhankelijk van o.a. weersinvloeden/onverhoopte calamiteiten.

Vanaf week 21 (vanaf 20 mei)

BOUWPLAATS

 • Deze week en komende week is de aannemer bezig met de houtskeletbouw van fase 3 van de passage. Deze week wordt de kap betimmerd. Volgende week worden de stelkozijnen geplaatst en het stelwerk voorzien.
 • De nieuwe fundering van de uitbreiding van het zuidelijk deel wordt dinsdag a.s. gestort.
 • De bestaande winkelunits met sprinkler zijn nog tijdelijk overgenomen door een vervangend systeem (goedgekeurd door de brandweer met een directe doormelding naar een particuliere centrale).
 • Deze week en volgende week wordt het glas van de luifel geplaatst vanaf Uniek Tweewielers tot en met de nieuwe winkel van de bakker.
 • Komende week is de aannemer bezig met het techniekhuisje op het parkeerdek t.b.v. de nieuwe verwarmingsinstallatie van de woningen.

NIEUWE APPARTEMENTEN:

 • De aannemer is bezig met de afbouw van de appartementen.

BEWONERS VALETONLAAN – WINKELIERS:

 • Het aanbrengen van de triflex van het parkeerdek gaat voorspoedig met het mooie weer van de afgelopen dagen. Indien het goede weer blijft dan is de verwachting dat het gehele dek met circa 1,5-2 weken voorzien is van de triflex afwerking. Hierna komt de belijning erop en de verdere (groen)aankleding.
 • Stedin heeft laten weten dat ze vrijdag 24 mei a.s. rond 7.30 uur starten met het verwijderen van de gasmeters en het verzegelen van het gas in de meterkasten van de woningen van de Valetonlaan. De bewoners worden verzocht de meterkasten van het slot te houden.
 • Vrijdag 17 mei is een nieuwe intercom centrale voorzien bij de woningen van de Valetonlaan, waarmee de storingen van de afgelopen week verholpen zijn.
 • Reggefiber is gereed met de aanleg van de glasvezel t.b.v. de bestaande woningen van de Valetonlaan. Er volgt een separate mail vanuit de verhuurder aan de bewoners over het gebruik hiervan.

 OPENBAAR GEBIED – INFRA

 • In de week van 27 mei a.s. start de aannemer met de fundering t.b.v. de zijgevel van Primera bij de voormalige kapper.
 • De verwachting is dat i.p.v. 8 juni a.s. Kapteynlaan vanaf de Lamerislaan tot en met de busbaan op 10 juni a.s. open gaat. Met de asfalteringswerkzaamheden van de Kapteynlaan zal ook het resterende asfalt voorzien worden bij het parkeerterrein van de Lamerisflat.
 • Komende week worden de rioleringswerkzaamheden uitgevoerd bij de nieuwe winkels van de uitbreiding.
 • Na de laatste werkzaamheden van de Kapteynlaan zal de infra aannemer de parkeerplaatsen achter de bussluis bij het milieuparkje aanleggen.
 • In de komende periode zal het straatmeubilair in de gereedgekomen delen van het openbaar gebied worden geplaatst.
 • De overige beplanting wordt voorzien in het eerstvolgende beplantings-seizoen. Naar verwachting zal dit vanaf oktober zijn.

Download HIER de plattegrond met de indelingen van het nieuwe winkelcentrum

Wijk- en nieuwsberichten

Wijkbericht Maart ’18
Wijkbericht 2 December ’17
Wijkbericht 1 November ’17
Nieuwsbericht November ’17
Nieuwsbericht Oktober ’17

Impressie nieuwe winkelcentrum

Winkeliers nieuwe winkelcentrum

Albert Heijn
Anastacia
Primera – Van Ledden
Foto Romp
Gall&Gall
Piepers en Pizza
VakantieXperts B.V.
Restaurant Shi Tuindorp vof
Read Shop Shia
De Kaas specialist/ Alexanderhoeve
Slagerij H.A.F. van Schaik
Illy
Vishandel Van de Mheen
Bakkerij Neplenbroek
Uniek Tweewielers
Kruidvat
Etos
Schoenmakerij De Gaard
Hizi Hair
Pearle Opticiens
Kip Atelier
ABN Amro
Bloemenshop de Gaard